Blog

2023 – vårt mest bærekraftige år noensinne

Året 2023 har vært en miljøvennlig reise for oss her hos Xpressprofil. Vi er stolte av å dele at dette har vært vårt mest bærekraftige år hittil med fokus på miljøet. Som eksperter på profilering har vi ikke bare satt bedrifters logoer på produkter, men også satt et merke for en grønnere fremtid. La oss fortelle hvorfor 2023 har vært et år der vi har tatt store steg mot en mer bærekraftig og miljøvennlig tilnærming.

Bærekraftige Produktalternativer

Vi har utvidet vårt sortiment av bærekraftige produktalternativer for å møte den økende etterspørselen fra kunder som deler våre verdier. Våre kunder har nå muligheten til å velge produkter som er laget med tanke for miljøet, samtidig som de opprettholder den høye kvaliteten og effekten de forventer fra oss. Med alt fra resirkulerte tekstiler til økologiske materialer gir vi bedrifter muligheten til å profilere seg med et grønt fokus. Vi har fått inn flere produkter som er laget av resirkulert materiale, som for eksempel resirkulert bomull, resirkulert polyester, resirkulert plast og resirkulert papir, samt sertifiseringer som GOTS, Nordic Ecolabel, Fairtrade og ØKO-TEX.

Resirkulert bomull

Resirkulert bomull er et bærekraftig materiale som oppnås ved å gjenvinne og omforme brukte bomullsfibre fra tekstilavfall. Dette reduserer behovet for å produsere ny bomull, som normalt krever store mengder vann, energi og landbruksarealer. Prosessen med resirkulert bomull bidrar til å minimere miljøpåvirkningen ved å spare ressurser og redusere avfall. Det resirkulerte bomullsmaterialet kan brukes til å produsere klær, tekstiler og andre varer uten å gå på bekostning av kvalitet eller ytelse.

Resirkulert polyester (RPET)

Resirkulert polyester er laget ved å gjenvinne plastflasker eller andre polyesterbaserte tekstiler. Denne prosessen innebærer å smelte ned plasten for deretter å spinne den om til tråder som kan brukes til å lage nye tekstilprodukter. Ved å benytte resirkulert polyester reduserer man avhengigheten av ny produksjon av rå polyester, som er laget av petroleumsprodukter. Dette bidrar til å redusere mengden plastavfall i naturen og utnytte allerede eksisterende ressurser.

Resirkulert plast

Resirkulert plast er et bredt begrep som refererer til prosessen med å gjenvinne brukte plastmaterialer for å skape nye produkter. Dette kan inkludere alt fra resirkulerte drikkeflasker og matemballasje til annet plastavfall. Prosessen innebærer å samle inn, sortere og smelte plasten før den formes til nye gjenstander. Ved å velge resirkulert plast reduseres behovet for produksjon av ny plast, og det bidrar til å minske plastavfall og den miljømessige påvirkningen av plastindustrien.

Resirkulert papir

Resirkulert papir er produsert ved å gjenvinne allerede brukte papirprodukter. Denne prosessen involverer innsamling, sortering og behandling av brukt papiravfall før det blir omdannet til nytt papir. Ved å velge resirkulert papir reduserer man behovet for å hogge ned nye trær, sparer energi og reduserer utslipp av klimagasser som er assosiert med produksjonen av nytt papir. Resirkulert papir er et miljøvennlig alternativ som støtter bærekraftig skogforvaltning og bidrar til å minimere avfallsmengden. Det brukes ofte i produksjonen av kontorpapir, emballasje og annet trykt materiale.

GOTS sertifisert produkter

GOTS er en internasjonal standard for økologisk tekstilproduksjon som setter strenge krav til hele forsyningskjeden – fra produksjon av råmaterialer til ferdige produkter.

Standarden fastsetter klare retningslinjer for økologisk dyrking av fibre, inkludert krav til bruk av giftfrie plantevernmidler og gjødsel. I tillegg stiller GOTS krav til arbeidsforhold og sosiale standarder i produksjonsprosessen. Det betyr at for å oppnå GOTS-sertifisering må en tekstilprodukt gjennom hele produksjonsprosessen oppfylle strenge kriterier for både miljøhensyn og sosial bærekraft.

GOTS-sertifisering gir forbrukere en trygghet om at produktene de kjøper oppfyller høye standarder for både økologi og etikk gjennom hele produksjonskjeden.

Se våre GOTS produktene her.

Nordic Ecolabel

Nordic Ecolabel, også kjent som «Svanemerket,» er et offisielt miljømerke som fremmer bærekraftige produkter og tjenester i de nordiske landene, inkludert Norge. Merket gir forbrukerne trygghet om at produktene oppfyller strenge miljøstandarder gjennom hele livssyklusen. Kriteriene inkluderer begrenset ressursbruk, redusert kjemikaliebruk, stimulering av avfallsreduksjon og resirkulering, energieffektivitet og fokus på sosiale ansvarsstandarder. Nordic Ecolabel gjør det enkelt for forbrukere å velge produkter som er miljøvennlige og bærekraftige, og merket er anerkjent for å støtte bedrifter med miljø- og sosialt ansvar.

Fairtrade

Fairtrade er en global sertifiseringsstandard og bevegelse som fremmer rettferdig handel og bedre arbeidsvilkår for bønder og arbeidere i utviklingsland. Prinsippene inkluderer rettferdig betaling, anstendige arbeidsforhold, bærekraftig landbruk og samfunnsutvikling. Når et produkt har Fairtrade-merket, betyr det at det oppfyller disse standardene, og produsentene har fått rettferdig betaling for sitt arbeid. Dette gir forbrukere muligheten til å støtte rettferdige forretningspraksiser og bidra til bedre levekår for de involverte.

ØKO-TEX

ØKO-TEX er en uavhengig sertifiseringsorganisasjon som fokuserer på å sikre at tekstilprodukter oppfyller visse standarder for hensyn til miljø og forbrukerhelse. ØKO-TEX-standarden består av forskjellige produktklasser, og den viktigste sertifiseringen er STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Denne standarden setter grenser for bruk av skadelige kjemikalier i tekstilprodukter og sørger for at produktene er trygge for forbrukeren.

Når et produkt har ØKO-TEX-sertifiseringen, betyr det at det er blitt testet for skadelige stoffer og kjemikalier, og at det oppfyller kravene som er fastsatt av ØKO-TEX. Dette gir forbrukere trygghet for at produktene de kjøper, enten det er klær, sengetøy eller annet tekstil, ikke inneholder skadelige stoffer som kan være helseskadelige. ØKO-TEX er derfor et anerkjent merke som bidrar til å fremme trygge og forbrukervennlige tekstilprodukter.

Repreve®

Vi har også produkter fra Repreve®. Repreve®-fibrene lages hovedsakelig ved å gjenvinne plastflasker og annet resirkulert materiale. Dette bidrar til å redusere avfallsmengden og gir et miljøvennlig alternativ i produksjonen av tekstiler.

Repreve®-produkter brukes ofte innen klær, sko, tilbehør og andre tekstilprodukter. Bruken av resirkulerte materialer, spesielt plast, bidrar til å redusere behovet for nye råmaterialer og minimerer miljøpåvirkningen av produksjonsprosessen. Så når du ser Repreve®-merket, indikerer det at produktet er laget med fokus på resirkulering og bærekraft.

Se våre Repreve® produkter her.

Ved å fokusere på å ha produkter som bruker resirkulerte materialer, reduserer avfall og søker anerkjente sertifiseringer, har vi aktivt bidratt til å redusere vår økologiske fotavtrykk. 2023 har vært en reise mot en mer bærekraftig fremtid, og vi ser frem til å fortsette denne innsatsen for å forme en grønnere og mer ansvarlig hverdag for alle.

Julegavetips til dine ansatte 

Selv om desember fremdeles ligger noen måneder unna, er det det tid for å tenke på hvordan du kan vise takknemlighet for innsatsen til dine ansatte. Julegaver til ansatte er ikke bare en tradisjon, men også en mulighet til å styrke båndene mellom deg som arbeidsgiver og dine dedikerte medarbeidere. Det er en tid for å feire samholdet og vise at deres harde arbeid gjennom hele året blir satt pris på.

I dette blogginnlegget skal vi presentere en rekke ulike julegavetips til dine ansatte. Disse gavene kan ikke bare skape glede, men også bidra til å fremme et positivt arbeidsmiljø, øke motivasjonen og bygge lojalitet. Enten du leder en liten bedrift eller er en del av et større selskap, er det alltid viktig å huske at julegavene du gir, er en gest som kan ha stor innvirkning på dine ansattes trivsel.

Trippeltrøfler – 3 pk trøfler

Trippeltrøfler er den perfekte julegodbiten, og nå kan du glede deg over tre deilige smaksvarianter i én pakke. Denne smakfulle pakken inneholder myke juletrøfler med et hint av havsalt, deilige naturelltrøfler og kokostrøfler. Disse trøflene er en ideell gave til ansatte og de vil sette prikken over i-en på  julebordet.

Kaffe og marsipan gavepose

Kaffe og marsipan er den perfekte julegaven for de som elsker å nyte en god kopp kaffe med søtsaker til. Denne gaveposen inneholder bærekraftig kaffe av høy kvalitet, deilige marsipankuler og snøballer laget av herlig marsipan og sjokolade. En smakfull og omsorgsfull gave som garantert vil sette en ekstra glede i julefeiringen.

Juleboks

Våre julebokser inneholder tre ulike søtsaker per boks. I Juleboks 1 finner du deilige marsipankuler, julesjokolade med hasselnøttpraliné og en herlig blanding av fudgekarameller. I Juleboks 2 finner du herlige brente mandler, snøballer og en miks av lakriskuler – noe for enhver smak til jul. Mandlene er brent på vårt eget mandelbrenneri etter en spesiell oppskrift, og de smaker ekte hjemmelaget. Juleboks 3 tilbyr tre forskjellige sjokoladesmaker; melkesjokolade med melkekrem, mørk sjokolade med hasselnøttpraliné og melkesjokolade med lakris. Våre julebokser er den perfekte gaven å gi til ansatte for å spre litt juleglede.

Olivenolje & Balsamico 2 pk

Vår gavepakke med olivenolje og balsamico er en herlig gave som gir deg smaken av Italia. Denne pakken inneholder ekte balsamico, «Aceto Balsamico de Modena IGP,» fra Modena, Italia. Balsamicoen kan brukes til å forbedre smaken på en rekke retter og gir en herlig smakstilsetning. I tillegg inkluderer pakken kaldpresset olivenolje, hentet fra århundregamle olivenlunder i Toscana, Italia. Med lidenskap for smak blir olivenene nøye håndplukket og skånsomt presset for å bevare olivenens delikate og fruktige kvaliteter. Olivenoljen er perfekt til salater, pasta, fisk, kjøtt, marinader, vinaigretter, eller enkelt og greit å dyppe godt brød i.

Gourmetsett, tapas

Vårt tapaskit er den perfekte gaven for de som elsker spennende og varierte smaker. Dette gavesettet inneholder en herlig kombinasjon av delikatesser som vil gjøre enhver kveld til en smaksopplevelse. I settet finner du mini grissini, spekepølse med chorizo, paprika-pesto, chili-jam, rødløk-chutney, tapenade, extra virgin olivenolje, tzatziki og flaksalt. Ved å gi dette gourmetsettet som julegave til dine ansatte, gir du dem alt de trenger for å nyte en hyggelig tapaskveld med gode venner.

Temapose Pizza

Vårt pizzakit er den ideelle gaven for alle som elsker å lage og nyte deilige pizzaer – og la oss innrømme det, hvem gjør egentlig ikke det? Denne gaveposen er fylt med nøye utvalgte ingredienser som vil gi deg en smaksrik pizzaopplevelse. I posen finner du førsteklasses pizzakrydder for å gi pizzaen en autentiske smak, og i tillegg får du herlig tapenade, balsamico cream for den ekstra smaken, olivenolje spesielt tilpasset for pizza og pasta, samt en oppskrift som vil veilede deg trinn for trinn til å lage den perfekte pizzaen. Dette pizzakitet er perfekt for matentusiaster og de som elsker å eksperimentere med spennende smaker.

Temapose Burger

Vårt burgerkit er den ultimative gavepakken for alle som setter pris på smaken av en hjemmelaget gourmetburger. Ingenting kan måle seg med smaken av en burger som er laget med ekstra omtanke og kvalitet. Dette kitet er fullpakket med nøye utvalgte favorittsmaker som vil ta burgeropplevelsen til nye høyder. Inkludert i pakken finner du herlig kremet balsamico, deilig hamburgerkrydder, fyldig chili jam og velsmakende rødløkchutney. Med disse smakfulle ingrediensene kan du lage en burger som vil glede selv de mest kresne smaksløkene. Og selvfølgelig følger det med en grundig oppskrift som vil veilede deg trinn for trinn til å lage den perfekte burgeren.