Lær mer om de ulike trykkmetodene du kan velge mellom på profileringsprodukter

Profileringstrykk med en bedrifts logo eller design gir et profesjonelt utseende og øker merkevarens synlighet. Det finnes flere ulike trykketeknikker som kan brukes til dette formålet, og hver har sine egne fordeler og egenskaper. Blant de mest populære teknikkene er silketrykk, transfertrykk, brodering, tampotrykk og gravering. Hver av disse teknikkene har unike egenskaper som gjør dem egnet for ulike materialer og formål. Valget av teknikk avhenger ofte av design, budsjett og det ønsket resultat. I denne bloggposten vil vi utforske hver av disse teknikkene nærmere og se på deres bruksområder, slik at du kan velge den som passer best for din bedrifts profileringstrykkbehov.

Silketrykk

Silketrykk er en grafisk trykkemetode som bruker en stram og finmasket duk til å overføre bilder til et underlag. Motivet blir avtegnet på duken med lakk ved hjelp av en sjablong eller stensil, der noen områder er åpne for fargegjennomgang, mens andre er tette. Begrepet «silketrykk» omfatter både selve teknikken og resultatet av prosessen, det vil si det trykte bildet. Denne teknikken er en allsidig trykkemetode med holdbart resultat på forskjellige materialer, inkludert tekstiler, keramikk, glass, metall, plast og til og med papir. Fordelene inkluderer høy oppløsning, flerfargetrykkmuligheter, lang levetid, kostnadseffektivitet for store opplag, og tilpasningsmuligheter for ulike design.

Transfertrykk

Transfertrykk er en prosess som ligner på silketrykk, men med en viktig forskjell: Trykket blir først laget på spesielt utformet transferpapir og deretter overføres bildet til selve produktet, i motsetning til å trykkes direkte på produktets overflate. Trykket på transferpapper skapes ved å bruke spesialblekk og varme. Et digitalt design blir skrevet ut på transferpapir ved hjelp av sublimerings- eller pigmentblekk. Deretter plasseres papiret på produktet og blir utsatt for varme og trykk i en varmepresse. Blekket går fra fast til gassformig tilstand og trenger inn i materialet, før det avkjøles og blir permanent. Denne metoden gir skarpe og presise farger, og gir holdbare og livlige resultater. Transfertrykk kan benyttes på de fleste tekstilprodukter.

Brodering

Brodering er en utmerket metode for å merke tekstiler, bager og sekker, og den gir et eksklusivt resultat. Denne teknikken blir stadig mer populær for logoer og merking. Brodering tåler både tøffe vaskesykluser og høy varme ved stryking uten å miste sin glans. For å utføre brodering må det utarbeides et broderingsmønster, også kjent som et broderingskort, der hver minste detalj i logoen blir nøyaktig definert med omhyggelig plasserte sting.

Tampotrykk

Tampotrykk er en trykkemetode som benyttes på harde produkter og ulike typer overflater, spesielt på gjenstander med ujevne eller kurvede former. Denne teknikken egner seg godt for merking av produkter som krus, kulepenner, nøkkelringer og andre små gjenstander. Tampotrykk gir muligheten til å trykke nøyaktige og detaljerte design, inkludert firmanavn, logoer og/eller annen grafikk.

Gravering

Gravering er en elegant og tidløs metode for å tilpasse profilieringsartikler med en personlig vri. Denne teknikken gir muligheten til å lage varige og stilfulle merker ved å fjerne materiale fra overflaten på produkter som metall, glass, tre eller plast. Gravering er svært populær blant bedrifter som ønsker å merke logoer på en eksklusiv måte. Den gir et presist og detaljert resultat, og er ideell for å skape en luksuriøs profil på gjenstander som nøkkelringer, penner, trofeer og lignende.