Redaksjonens favorittkopp

Denne er til deg som liker fine, praktiske og funksjonelle produkter. For deg som liker å tenke på miljøet. Og for deg som har lyst på en kopp du kan ta med overalt. Dette er koppen for deg som enkeltperson, for deg som driver en bedrift og vil skjemme bort de ansatte litt, eller for deg som vil selge trendy profileringsartikler med ditt firmas logo på. Jeg har testet den, og jeg anbefaler den varmt videre.

 

Fra undertegnedes Instastory. Følg gjerne @Xpressprofil !

Undertegnedes mamma har i skrivende stund lagt inn en bestilling på fire grå varianter. Hun elsker å servere gjestene kaffe i fine kopper, og hun falt for disse fordi hun liker dårlig å få insekter i kaffen på terrassen om sommeren. Ikke minst likte hun at den tåler oppvaskmaskin.

 

I disse dager er miljø og klima et heitere emne enn noensinne, og jeg har selvfølgelig kastet meg på bølgen. Alle produkter som er utformet med tanke på miljøhensyn, treffer meg ekstra. Og miljømessig er denne koppen helt perfekt: Den er nemlig resirkulerbar og lagd av 100% resirkulert PP (Polypropylen, en form for plast). Den er også food safe-godkjent for opp til 100 grader celsius. Jeg ble litt skeptisk med en gang, og lurte på om dette ville gjøre noe med kvaliteten eller hvordan den føltes å holde i. Det gjør det ikke. Den er god å holde i også når den holder nytraktet og glovarm kaffe.

 

Dette er koppen som passer de fleste kaffemaskiner, og den har et særdeles stilrent design. Likevel er det en fin detalje der: Silikonhylsen har et lekkert, geometrisk mønster som gir en eksklusiv følelse. Da jeg åpnet pakken og så den, var det den detaljen som slo meg først. Man merker at dette er kvalitet, og at det er lagt litt ekstra omtanke i designet. … Og du? Om du vil, kan du snu silikonhylsen og få et stripete design istedet.

 

Den gir, såvidt jeg kan se, ikke noe løfte om hvor lenge den holder drikke varm og/eller kald. Men det betyr ikke at den skuffer: Den holder på varme og kulde mye lenger enn man skulle tro, og fungerer godt til begge formål. Ettersom den også tåler microbølgeovn, kan du lett varme drikken din opp igjen om du skulle være like distré som meg og glemme at du har lagd den.

 

Koppen er langt ifra et stort innhugg i budsjettet, og jo flere du bestiller, jo lavere går prisen.

Se koppen her.