Vi tester termosprodukter!

Ettersom Xpressprofil har en mengde termokopper- og flasker, er det nesten umulig å vite hva man skal velge og når. Derfor har jeg testet fem utvalgte varianter i ulik prisklasse, seks om man inkluderer den supre gjenbrukbare termokoppen jeg skrev om i går. … Så hvordan gikk det med de andre? 

 

De fem utvalgte til testen var Metro termokopp, Swiss Peaks Elite-termos (0,5 l.), vakuumisolert kobberflaske med bærehank, vakuum-isolert flaske i rustfritt stål og den lekkasjesikre og kobberisolerte termoflasken. Hver flaske kan få opp til fem stjerner. Vi har hatt følgende spørsmål i bakhodet under testing:

  • Er flasken/koppen brukervennlig?
  • Holder den drikke varm/kald så lenge som lovet?
  • Står kvaliteten i forhold til prisen?
  • Hva menes om designet?

 

Jeg er så glad i kaffe at jeg har en egen kaffekrok på kjøkkenet. Flaskene sklir jo rett inn i omgivelsene, så nå blir de fast inventar.

 

Swiss Peak Elite, 0,5 l. termos med kobberisolering

                                                                       

Testens vinner! Swiss Peak er et litt dyrere merke, med kvalitet deretter. Denne termosen er pulverlakkert med svart matt farge, og har et stilrent design. Hva gjør den perfekt?

Produsent: Swiss Peak.

Pris for en flaske: 182,00 ,-

Er flasken brukervennlig? Den er svært brukervennlig. Åpne- og lukkelåsen fungerer bra. Den er lett å holde i, lett å helle av og enkel å bruke. Pluss for at korken kan bli en kopp – det er både plassbesparende og smart. Størrelsen på koppen er også fin.

Holder den drikke varm/kald så lenge som lovet? Flasken lover å holde temperaturen for kald drikke i 24 timer, og varm drikke i åtte timer. Vi har testet, og det gjør den!

Står kvaliteten i forhold til prisen? Ja! Man finner jo dyrere konkurrenter på markedet, og her er prisen helt plausibel i forhold til hva man faktisk får. Man trenger ikke bruke mer på en termosflaske.

Hva menes om designet? Designet er lekkert og stilrent, og den tar akkurat passe stor plass i sekken.

Vakuumisolert kobberflaske med bærehank, 600 ml.

                                                                     

Denne termosen deler førsteplass med ovennevnte, og det er det flere grunner til!

Produsent: XDCollection.

Pris for en flaske: 168,00 ,-

Er flasken brukervennlig? Denne termosen, på lik linje med Swiss Peak, er veldig brukervennlig. Den er god å holde i, føles akkurat passe tung, og hanken gjør den lett å drikke av – også med en hånd. Skrukorken er lett å bruke, og flasken føles robust.

Holder den drikke varm/kald så lenge som lovet? Flasken lover å holde temperaturen for kald drikke i 24 timer, og varm drikke i åtte timer. Det gjør den absolutt.

Står kvaliteten i forhold til prisen? Selv om den har en konkurransedyktig lav pris, både føles og fremstår den som en kvalitetstermos. Derfor vil jeg absolutt si at den gjør det.

Hva menes om designet? Denne termosen har et fortrinn foran sine testkonkurrenter: Den praktiske hanken i svart gjør at man kan holde den med en hånd, feste den til sekken og enkelt bære den. I tillegg er den pen å se på, med sine rene linjer og sin gode utførelse.

 

Metro termokopp, 300 ml.

                                                                           

Det eneste denne koppen får trekk for, er det kjedelige designet.

Produsent: XD-Design

Pris per kopp: 60,00 ,-

Er koppen brukervennlig? Den er veldig enkel å bruke, og det praktiske skrulokket gjør at man ikke søler. Alt sitter som det skal, og den er god å holde i.

Holder den drikke varm/kald så lenge som lovet? På denne koppens emballasje står det ikke nevnt hvor lenge den kan holde drikke varm/kald, men den fungerer omtrent som alle de andre termokoppene vi kjenner til på dette punktet.

Står kvaliteten i forhold til prisen? Her er kvaliteten bedre enn prisen skulle tilsi. Nettopp fordi utformingen ser så solid og kvalitetsrik ut, og fordi lokket sitter hardt, skulle man tro at denne lå i en litt høyere prisklasse.

Hva menes om designet? Den har et svært enkelt design, litt for enkelt for undertegnedes smak, og det er dette som trekker ned. Men lokket er praktisk utformet, og om man har en logo utenpå vil denne absolutt komme godt fram. Den passer perfekt i bilen.

 

Lekkasjesikker og kobberisolert flaske, 600 ml.

                                                                             

At flasken er lekkasjesikker og ikke minst har et design som er enkelt å trykke logo på, trekker den opp fra tre til fire stjerner.

Produsent: XDCollection.

Pris per flaske: 141,00 ,-

Er flasken brukervennlig? Skrukork som er lett å bruke gjør denne brukervennlig for både voksne og barn.

Holder den drikke varm/kald så lenge som lovet?Flasken lover å holde temperaturen for kald drikke i 24 timer, og varm drikke i åtte timer. Og den holder det den lover!

Står kvaliteten i forhold til prisen? Prisen her er jo levelig, og når du ser hva man får kjøpt for en langt høyere pris i andre butikker, er denne langt på vei forsvarlig.

Hva menes om designet? Denne flasken kler godt en logo, og det er noe av det som trekker opp. Videre syns undertegnede at det helhetlige designet er ganske fengende – men dette er jo en smakssak. At den kommer i ulike farger er et pluss, og at utformingen er såpass enkel at folk i alle aldere kan bruke den, trekker også opp.

 

Vakuum-isolert flaske i rustfritt stål, 500 ml.

                                                                                   

Testens kanskje kjedeligste design, og den holder kortest av alle på varme og kulde. Det er disse to poengene som gjør den til testens «taper». God og solid utforming likevel, og om du trenger en flaske til og fra jobb eller vil ha en termos som du kan fylle på etter noen timer, er dette absolutt et godt alternativ!

Produsent: XDCollection.

Pris per flaske: 102,00 ,-

Er flasken brukervennlig? Her kan korken skrus av og på, og dette gjør at den er veldig lett å bruke. Det kan tenkes at denne er perfekt for barn på tur også.

Holder den drikke varm/kald så lenge som lovet?Flasken lover å holde temperaturen for kald drikke i 15 timer, og varm drikke i fem timer. Den innfrir!

Står kvaliteten i forhold til prisen? Det er ingen ublu pris, og du får det du kjøper: En solid termos som tåler mye, som er BPA-fri og passer til det meste.

Hva menes om designet? Det er jo designet som trekker ned, ettersom undertegnede syns dette ble litt gjespeverdig. Men det kan tenkes at det faller stort i smak for noen som ønsker å sette logoen sin på, og at dette frisker opp helhetsinntrykket har jeg ingen problemer med å se for meg. Skrukorken er godt sikret, noe som nok gjør det veldig vanskelig å søle med den.

 

Jeg elsker å få pakker i posten, og disse flaskene og koppene har vært en fryd å teste. Her var en flaske til hver smak. Pakkene fra Xpressprofil leveres hensiktsmessig pakket.

Følg med oss for å se hva vi tester neste gang!